5 Facts om Islandsk Vand

5 Facts om Islandsk Vand

Når man opholder sig i Island finder man hurtigt ud af at der er noget der betyder meget for islændinge og det er vand – derfor kommer der her en artikel med  5 Facts om Islandsk Vand du måske ikke kendte.

Islandsk kildevand – Hvem køber det?

Island er kendt for sit rene vand, og du kan købe Islandsk kildevand i alle dagligvarebutikker. Islændingene selv kunne dog ikke drømme om at købe det selv da de ved at det der kommer ud af vandhanen derhjemme er af mindst lige så høj kvalitet.

Med andre ord har du med 99% sikkerhed spottet en turist hvis du ser nogen betale penge for drikkevand i Island.

Vandet lugter

Første gang du tager dig et varmt bad i Island kan det godt være du som dansker tænker ‘Hvad sker der lige her?’. Det varme vand kan nemlig lugte ret kraftigt af svovl, som lugter lidt råddent. Ikke umiddelbart det man som dansker tænker ‘Det bliver jeg ren af det her’. Vandet fejler dog ikke noget og er som tidligere nævnt af højeste kvalitet på verdensplan.

Det skal lige siges at  lugten variere forskellige steder i landet.

Svømmehallen – Det foretrukne mødelokale

Islændingene har så langt tilbage man ved mødtes i de varme kilder for at klare verdenssituationen. Det samme gør sig gældende i dag, hvor man dog mødes i de udendørs svømmehaller. De gælder både unge og gamle og enhver lille islandsk by – eller samling af huse – har en svømmehal af rimelig standard.

Til forskel fra danske svømmehaller er de Islandske svømmehaller altid udendørs, men til gengæld er vandet dejlig varmt. Ofte er der flere pools i forskellige temperaturer mellem 30-40 grader.

Vandet er sindsygt varmt

Det er nærmest dagligt jeg brænder nallerne fordi det vand der kommer ud af vandhanen er brændende varmt. Jeg har ikke målt temperaturen men vil ikke bliver overrasket hvis det er 80 grader varmt. Det skal man lige vende sig til og den daglige opvask foregår nu med skærpet sikkerhed.

Vand – Den foretrukne energikilde

Da der er så maget varmt vand i undergrunden er det naturligvis også den foretrukne energikilde. Priserne på varmt vand er meget lave så der er ikke der man sparer på samme måde som i Danmark.

Så kom du igennem de 5 Facts om Islandsk Vand – Stærkt!